Våren og sommeren 1993 utviklet jeg stilen min langt i retning av en sangbar atonalitet. Stykket jeg ble mest fornøyd med i denne stilen var "To sanger for sopran og cello", henholdsvis "Eg er sorg og glede" med tekst av Tor Jonsson og "Menneskehimmelen" med tekst av Finn Carling (hentet fra en av hans tidlige romaner).


Sommeren 1993 satt jeg i barndomshjemmet i Tønsberg og skrev musikk i stedet for å ha sommerjobb. Mine kjære foreldre hadde nemlig stor nok tro på meg til å la meg bo på deres hotell for å skrive musikk til den planlagte "Wagnerhøsten" i Tønsberg i regi av det tidligere nevnte Richard Wagner-instituttet. Mine planlagte bidrag der var en tubasonate og disse to sangene, som jeg jobbet grundigere med enn jeg har gjort med noen annen musikk. Min tidligere komposisjonslærer Oddvar Lønner var svært fornøyd. Men den storstilte Wagnerhøsten ble dessverre avlyst pga. den dårlige økonomiske sansen til Tønsbergwagnerianerne. Sangene ble dermed ikke fremført det året, bortsett fra at to medstudenter på musikkvitenskap grunnfag, Geir Vang og hans venninne Pia, øvde på dem.
Men tre år etter fikk jeg telefon fra en viss cellist ved navn Leon Dekker, som lurte på om han kunne få fremføre sangene ved Sandane Musikkskule på Vestlandet! Han hadde nemlig tatt timer på Wagnerinstituttet i 1993, og var den som skulle ha spilt cello på sangene under Wagnerhøsten. Han fikk min velsignelse under den bestemte forutsetning at jeg fikk et opptak av konserten! Sopranen på konserten var Grethe Kielland, som nå dirigerer to kor i Sunnmøre. Det pussige med Leon Dekker, er at han rundt 2002 flyttet til Hurum, der vi bor, og satte barna sine i Steinerskolen hvor jeg jobbet. Min forbauselse var stor, for han hadde blitt en slags eventyrfigur for meg, den eneste som hadde bedt om å få spille verkene mine - uten at jeg noen gang hadde sett ham. Vi ble imidlertid godt kjent de årene han bodde på Hurum. Han ble dirigent for Hurum Kammerkor, som jeg sang i, og sammen fremførte vi på en av korets konserter min "Arietta" for cello og klaver.

